söndag 24 april 2011

Blåsa ur ägg

Ägg är för det mesta mycket goda. Men de är även väldigt fina! Ett enkelt sätt att bevara ägget är att blåsa ur det. Alltså att blåsa ut ägggulan och vitan som finns inuti ägget. Då får man skalet helt och fint och det är ju trevligt! Det är bara att sätta igång, här kommer en förklaring om hur du blåser ur ägget och hur du sedan gör ett fint hänge av det.

Detta behöver du:
Ett ägg
En vass nål
Tråd/garn
Sax
Knapp
Kopp
Vatten
Om du målar ägget och är riktigt proffsig kan
ditt ägg se ut som de här! Dessa är dock
köpta.











Så här gör du:
Ta ett ägg och stick ett hål med en vass nål i äggets topp. Hålet skall vara mycket litet. På andra ändan av ägget sticker du också ett hål med nålen. Gör detta hål lite större. Håll en kopp under ägget och blås sedan i det lilla hålet. Blås i hålet och skaka ägget ändå tills allt innehåll i ägget är ute. Spola ägget rent i vatten när detta är gjort. Trä nålen med garn/tråd och stick igenom detta genom hela ägget, genom de redan gjorda hålen. Fäst tråden i ändan av ägget med hjälp av en knapp. Knyt en stor ögla av tråden på toppen av ägget, så att du har möjlighet att hänga upp ditt ägg. Klart! Häng det i påskriset eller på något annat filurigt ställe.

Lycka till!

//NeverHaveBoring

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar