lördag 12 november 2011

Fotoörhängen

Får inte till det! Bilden hamnar inte där jag vill ha den så det är
därför det är så mycket "tomt" i det här inlägget.
En av mina bästa kompisar fyller år och jag har absolut ingen aning om vad jag ska fixa för present. Hmm, hon har precis fått en katt som hon verkligen älskar... Och hmm, hon har precis tagit hål i öronen... Kan man göra något av det? Klart man kan!!!

Det enda man behöver är:
Papper
Skrivare
Dator
Pärlor
Lim
Lack
Sandpapper
Örhängeskrokar
Ståltråd
Tång
Såg
Penna
Pensel
Borr
Nål

Detta ska du göra:
Börja med att välja bild. Om du gör till en kompis kan du ju alltid kolla kompisens facebook för bilder, eller blogg, eller dayview... Massor med bilder finns på internet! Välj om du ska ha samma bild på båda örhängena eller om du ska ha olika bilder. Om du har samma bild måste du tänka på att bilderna måste vara spegelvända, vilket betyder att du måste ändra ena. Detta brukar gå att göra direkt i datorn, annars kan du använda picnik.com. Skriv ut bilderna.
Såga till två träbitar. Träet du sågar i ska vara tunt, örhängena får inte väga för mycket. Rita en cirkel (eller annan form, det är den formen örhänget får) på vardera träbit. Slipa till träbiten så att den får denna form. Jag använde en slipmaskin vilket naturligtvis gjorde att det gick mycket fortare, men använder du en sådan måste du vara försiktig - det är små bitar du slipar och i tunt trä och risken är stor att träet bryts. Dessutom gör det ont att råka slipa fingrarna istället för träet... Borra ett litet hål högst upp på träbiten.
När du är nöjd med träbitarna kan du rita av träbitarnas form på bilderna och klippa ut bilderna så att de passar träbitarna. Limma därefter på bilderna. Stick en nål igenom hålen i träbitarna och gör även hål i bilderna. Låt torka.
Lacka örhängena. Låt torka.
Fäst örhängeskrokarna i örhängena med hjälp av ståltråd och en tång. Se till så att det blir rätt med bilderna! Så att bildens motiv är åt rätt hål och allt.
Limma på små pärlor runt hela örhängena. KLART!

Lycka till!!

//NeverHaveBoring

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar