lördag 12 november 2011

Tangrambok

Tangram är som ett pussel med sju speciella bitar. Två stora trianglar, en mellanstor triangel, två små trianglar, en liten fyrkant och en "sné" fyrkant (se bilden). Detta är väldigt kul att sitta och klura med! Och att göra sin egna lilla bok om tangram är inte alls svårt. Perfekt som present också!

Det lilla du behöver är:
Papper
Skrivare (går att göra för hand)
Dator
Internet
Hålslagare
Snöre
Pennor
Sax

Det lilla du behöver göra är:
Börja med att göra en framsida. Min framsida gjorde jag på www.picnik.com, men man måste vara premiummedlem för att göra samma sak som jag gjort på den här. Annars kan man ju rita för hand eller skriva ut bilder eller något annat roligt.
Därefter är det dags för sida två i boken! Där kan du ha bilder på olika figurer man ska göra med dessa pusselbitar. Dessa figurer går att hitta på internet och det är bara att skriva ut! Eller måla av, om man inte har till gång till skrivare hemma. Gör det svartvita lite mer färgglatt med några färgpennor och skriv en "lycka till"-text högst upp på sidan.
Figurer, sida 2
Facit, sida 3
Sidan efter två är enligt enkel matematik sida tre och på sida tre kan man ha facit, alltså hur man ska lägga ihop pusslet. Facit finns även det ofta på internet och är bara att skriva ut. Färglägg lite. Självklart måste man inte ha facit med! Det är ju lite mer klurigt om man struntar i facit!
Slå hål på papprena och knyt ihop med garn. Gör det till en bok helt enkelt! Därefter är boken klar.
För att kunna använda denna bok måste man även ha själva pusselbitarna. Att skriva ut är lättast, då blir storleken rätt. Men det går självklart att rita av också. Klipp ut pusselbitarna och sedan är det bara att börja. KLART!!

Lycka till!

//NeverHaveBoring

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar